Followers

Isnin, 15 Ogos 2016

Selasa, 24 Februari 2015

Update orang malas

Assalamualaikum ...

Test..test..test...

Hahahaha..... dah berkepam blog aku kan ...

Dah masuk Bulan Febuari tahun 2015 pun ...

Apa-apa hal belanja selfie ngan Nisa 1 dulu ...


love *Tinie*

Sabtu, 16 Ogos 2014

Selamat berkhidmat ditempat baru Bos ku


Hari ni 16 Ogos 2014 , Bos aku dah selamat melapor diri di tempat baru. Dia ditukarkan ke Ipk Sabah .
5 Tahun dia berkhidmat di Pasukan Polis Marin Pelabuhan Klang.

Nak jugak berselfie




Dengan Pegawai Awam...soang lagi takde ..pemalu...almaklum le  kumbang sekor
Selamat bertugas di tempat baru dan terima kasih banyak-banyak tuan P/Supt Norzaid Bin Muhammad Said..


love *Tinie*

CERITA RAYA 2014

Assalam dan selamat Hari Raya Aidilfitri ......

Amboi....lama betul bersawang blog aku ni...    almaklum le...bz  .... takde la   bukan bz sangat pun cuma kesempatan nak bukak blog tu takde  tapi aku aktif kat fb...

Ok lah kali ni baru berkesempatan nak citer pasal raya 2014 ..Agak frust sebab tak dapat cuti lelama kat kg. aku cuti drpd 4 hari sebelum raya sampai raya ke 2 je...tp raya ke 3 tu aku pulun EL hahaaha...

4 hari sebelum raya tu aku dah gerak balik ke kelantan , kg belah asben...memandangkan raya kami akan beraya di ganu sebab belah asben cuma tinggal adik beradik je , maka dengan redha nya kami balik ke kelantan dulu untuk berpuasa disana...suasana bepuasa disana memang meriah...lebih-lebih lagi kalo ke bazar ramadhan kat sana , memang gila dan rambang mata dibuat nya....macam-macam makanan yang ada da yang penting murah sangat-sangat...Rugi betul tak snap gambar  ..nak wat camne   blk kg je , hp memang aku simpan je dalam beg...

 Sehari sbelum raya baru kami gerak ke ganu...sempat lah berbuka puasa dengan ma dan abah... Persiapan untuk raya ala kadar je..memandangkan 2 adik aku yang dah kawin hanya akan balik raya ke dua, maka tinggal aku dengan 2 adik lelaki je la yang tolong siapkan apa yang patut...adeh...letih nya nak citer...dah la..tengok gambar je



Jangan marah   ....kami ada throwback jugak......
19 tahun tuuuuu




Ni gambar 1st day raya kami...tema pink...baju beli jew

My lovely Abah N Mama


Family besar kami...

Atuk N Tok Ma dngan cucu-cucu derang

Selfieeeee!!!!


My Family

Satu-satunya adik perempuan aku...

Adik aku yang ke 3 

selfie lagi

peaceeee

sorang lagi xde ni tengah mandi..


Tu je cite raya aku...


love *Tinie*

Selasa, 10 Jun 2014

COKLAT RICE IN JAR


Korang pernah dengar Coklat rice in jar ? Ke aku yang tertinggal keretapi ?

Ini le ghopernya 
Nampak sedap dan menyelerakan ... tapi....

nampak tak...keras weh ...

cara makan...kena jemur kat panas atau rendam dalam air panas 

Dah cair baru le bleh makan ...
Itu le first and last time aku beli ... sedap memang sedap ...tapi cara nak makan tu susah....lain le kalo dia dah ubah cara makan kepada yang lebih senang , aku akan beli lagi ..

love *Tinie*