Followers

Sabtu, 25 Disember 2010

IBU TERKEJUT ADA JANTAN DALAM BILIK ANAK

Dua beradik peluk kekasih
Oleh Muhaamad Hafis Nawawi
mhafis@hmetro.com.my


KUALA LUMPUR: Gerak hati seorang ibu yang ingin melihat keadaan dua anak gadisnya sebaik terjaga daripada tidur kira-kira jam 3.30 pagi membawa kepada penemuan mengaibkan apabila dua beradik berusia 13 dan 15 tahun itu didapati tidur berpelukan bagai suami isteri bersama teman lelaki masing-masing.

Kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Sri Gombak Indah, dekat sini, pada awal pagi Rabu lalu dan ia sesuatu yang amat mengejutkan ibu terbabit serta suaminya kerana tidak menduga anak gadis mereka yang masih bersekolah berani bertindak sedemikian.


Sedih dan kecewa dengan apa yang dilihatnya, ibu berkenaan lantas memberitahu suaminya dan si ayah turut tergamam melihat kedua-dua anak gadisnya tidur berpelukan dengan lelaki bukan muhrim dalam sebuah bilik.

Selepas dikejutkan daripada tidur, dua beradik itu dan teman lelaki masing-masing yang berusia 17 dan 20 tahun memohon maaf serta merayu supaya dimaafkan, namun si ayah yang terlalu kecewa nekad melaporkan kejadian itu kepada polis.


Polis menahan kedua-dua lelaki terbabit sebelum membawa mereka ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak untuk disoal siasat. Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.


Menurutnya, kekasih gadis terbabit yang ditahan polis ketika kejadian kini reman hingga 28 Disember ini bagi membantu siasatan.

“Kes itu diklasifikasikan sebagai rogol kerana kedua-dua gadis terbabit masih di bawah umur dan disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan. Mereka dijangka dibawa ke Mahkamah Seksyen Shah Alam lusa untuk menghadapi pertuduhan,” katanya. sumber harianmetro


NI KES BAWAK MASUK BOIPREN SENYAP2 LA NI.....




love *Tinie*

Selasa, 21 Disember 2010

aku majuk ngan Nuff atau Nuff majuk ngan aku ?

Dah 3 minggu aku dok perati kat blog aku nih.... satu benda yang aku amat2 perasan dan sedar ... naper nuffnang adv macam berat nak menyinggah kat blog aku ? aku tengok blog orang lain meriah betul ngan macam-macam adv.... BE apatah lagi.... tapi blog aku ...?? Naper ekk ? Nuffnang tak suka blog aku eh ? Almaklumlah....lately aku ni pemalas piang nak update blog...Nuffnang pun malas nak bagi adv. kat aku ek..??

nampak tu , yang aku bulatkan tu ?
dok lagu tu la hari2 ..

sidebar pun sama :(

sini pun :(


huhuhuh sedeyyyyyy....dah la hari ni aku jadi orang bodoh.... Tengok blog sendiri pun rasa macam bodoh jugak...huaaaaaaa !!!!!!

love *Tinie*

Isnin, 20 Disember 2010

2nd checkup

Harini aku cuti . Banyak mende nak diuruskan . Mula2 checkup ... Gi Klinik dalam kul 11 pagi . Aku bajet orang ramai giler . Tapi alhamdulillah... sampai2 tu..lengang je.... so , ambik nombor , klip kat buku , letak kat kaunter...dalam 5 minit ..dah panggil...best la klinik p.indah ni...

so result aku hari ni berbanding bulan lepas ...

18.11.2010 ==> alb - nil
gula - nil
hb - 12.5
berat- 63.1
t.darah-110/70

20.12.2010 ==> alb-nil
gula - B
hb - 13.4
berat - 62.8
t.darah - 110/70


Berat aku turun sket ..nak wat camne...makan tak lalu , demam , batuk , loya , muntah ....hrmmm sabar je lah... Next checkup - 12/01/2011

love *Tinie*

Isnin, 13 Disember 2010

Jalan-Jalan di Genting Highlands

Plan untuk ke Genting adalah plan tetiba......memang plan hari Ahad ( semalam ) nak bawak anak2 sedara jenjalan , tapi blur tak tau nak gi mana ... ingat nak bawak gi jom heboh , tapi asben tak sanggup nak redah jam . Nak bawak gi zoo , anak2 sedara ni plak takmo....last2 ikut cakap Amsyar ..gi naik keta kabel....genting la tuu..

muka budak ngantuk.

Keluar dari rumah dah pukul 11.30 pagi... duk melilau isi minyak keta , isi air radiator , redah jam kat h/way Kesas .. sampai kat bawah genting dah pukul 1.30 ptg . Nak naik sampai puncak genting ngan keta tu memang takkk la.... so , plan park keta kat genting skyway , naik keta kabel. Tapi nak sampai ke sana tu memang banyak dugaan la....



cik wira ku yang dah ternganga .....tempreture naik lorr

mujur ada abang pomen yang kebetulan tgh repair keta ,
dia la yang tolong tengokkan

hah, korang punya pasal la ..nak naik genting sangat

melangut la tepi jalan tu , sementara tunggu tempreture turun


keta2 yang rosak ..


aku ngan ecah rilek je....

Sampai kat Genting Sky dah pukul 3 petang .. beratur la pulak.... hari minggu biasa la... memang ramai la yang nak naik skyway tu ..

beratur la korang ..

lagi 10 minit pukul 4 baru dapat naik skyway

sampai sana ..perghhhh sejuk giler..... berasap hidung aku , sib baik aku ngan anak2 ada bawak sweater siap2 , asbenaku plak jenis banyak lemak , tak kisah ... yang kesiannya anak2 sedara .. diorang sebenarnya x tau kitaorang nak bawak gi genting . diorang takde la bawak baju sejuk ke , pakai bajulengan panjang ke....apa lagi..menggigil2 la...hahahha . Sampai sana tak bawak la diorang masuk kat outdoor tu ... pulus takde beb ... dah nama plan mengejut kan... tengah2 bulan ko naik sana. time poket tengah kering .... jenjalan je la.... pegi kat indoor..pusing2 kejap pastu pukul 8 malam ...balik...

beratur lagi kat skyway..

hero2 + heroin kecik...


love *Tinie*

Jumaat, 10 Disember 2010

mood..oh mood..

Salam...

mood aku untuk berblogging adalah kelaoooottttttttttt.........
fb pun aku tak kisah....asben aku je selalu bukak fb aku sebab main game..
baru pregnant 3 bulan dah malassss.....

adehhhhhh

love *Tinie*

Rabu, 8 Disember 2010

Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah dan selamat tahun baru 1432H kepada semua ...walaupun terlambat sket , tapi nak ucapkan jugak...

Lama tak update blog...keadaan kesihatan tak mengizinkan... aku dah mula pening2 , loya2, muntah2 campur plak batuk yang teruk sampai terkucil...terpaksa pakai pad..teruk plak pregnant kali ni ...

okeh...nanti aku update lagi....kalo keadaan kesihatan aku memuaskan ek...

babai...love u'olssss

love *Tinie*

Jumaat, 3 Disember 2010

Noryn Aziz pun dah bertudung

sejak jadi isteri RB ni , Noryn Aziz dah ubah penampilan . Dah bertudung , walaupun ala-ala Tokti , tapi kira bertudung jugak le....





Alhamdulillah... semoga RB akan terus membimbing Noryn Aziz ke arah yang betul...

love *Tinie*

Khamis, 2 Disember 2010

Hadiah itu sudah sampai

Petang semalam tengah berbzbee buat kerja , tiba2 ada abang pos laju datang datang bawak banyak bungkusan . Mula-mula aku tak kisah sangat ..biasa la abang pos laju ni datang opis , dah kerja dia ngantor surat kan .


Tapi tiba2 hari ni dia datang kat aku serah bungkusan ni .
Aik ..siapa lak hantar ni , tapi setelah dilihat nama pada
slip poslaju tu , terus ..yippie !!!!!


hadiah contest dari Zaimah Noh aka Viruspadu
shuke , shuke ,shuke....

ni la hadiah nya ..shawl yang colourful ...

ada name card dari vp


dan aku dah pun merasmikan shawl tu..
style tu jer yang aku reti huuhu...
mak tak reti nak belit2 shawl ni...

anyway...thanks VP...lepas ni buat la contest lagi ekk


love *Tinie*

Rabu, 1 Disember 2010

Bonus....Bonus.....

hari ni hari yang paling mengembirakan buat staf gomen termasuk aku....sebab bonus dah masuk....wehoooooooooooo

mau tak seronok.... bulan lepas kan gaji awal....aku tau ramai yang dah sesak nafas , sesak poket , sesak kepala otak seme kan ....makanya...bila bonus dah masuk tu , Alhamdulillah..lega la sket kan... walaupun RM 500 je

Tapi aku tak amik pun lagi bonus tu , bukan apa....kalo cepat aku korek , cepat la abisnya .. biau dia dok dalam bank diam-diam....

love *Tinie*

Selasa, 30 November 2010

Vunguk Punya Jaga

Ditinju sebelum bersalin

Oleh Sharifah Zulaikha Syed Amali
am@hmetro.com.my

MUAR: Penderitaan seorang wanita yang hampir melahirkan anak bertambah parah apabila perutnya ditumbuk berkali-kali oleh seorang pengawal keselamatan yang bertugas di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di sini, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian 7.30 pagi itu, mangsa yang berumur 26 tahun dihantar suaminya ke hospital itu selepas mengadu sakit perut mahu melahirkan anak.

Pemangku Ketua Polis Daerah Muar, Superintendan Lee Choon Guan yang mengesahkan kejadian berkata, mangsa dipercayai ditumbuk suspek di dalam lif pusat perubatan berkenaan.

“Ketika kejadian, suami mangsa meletakkan kenderaan di petak parkir, manakala suspek membantu menolak mangsa menggunakan kerusi roda ke wad bersalin.

“Ketika berada di dalam lif, mangsa ditumbuk di perut beberapa kali, sebelum dia dihantar ke wad bersalin,” katanya.

Mangsa yang terkejut dan berada dalam kesakitan akibat tindakan tidak berperikemanusiaan pengawal keselamatan itu kemudiannya memaklumkan kejadian kepada suaminya yang berumur 33 tahun, sebelum suami mangsa membuat laporan polis berkaitan insiden terbabit.

Menurut beliau, polis kemudiannya menahan pengawal keselamatan terbabit untuk membantu siasatan.

“Kami merujuk suspek ke Wad Psikiatri HPSF dan dia dipercayai mempunyai masalah mental.

“Siasatan awal mendapati suspek baru dua bulan bekerja di syarikat kawalan keselamatan di HPSF,” katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan dengan sengaja dan sabit kesalahan boleh dipenjara setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya sekali.

Jurucakap HPSF pula memaklumkan bahawa mangsa selamat melahirkan bayinya tidak lama selepas kejadian dan kedua-duanya kini berada dalam keadaan sihat - metro

Vungok tul jaga tu . Apa salah orang tu..dah lah sakit nak bersalin ....ko pegi tumbuk lak perut dia...apa masalah jaga nih..takleh tengok perut besar ke ?

love *Tinie*

Dua Nita yang berbeza

Jeles tengok pinggang Ahkak Nita yang ramping .
gambar pinjam kat budiey


Aku lebih suka Ahkak Nita dari Nita bawah ni...



makin menyeksi plak dia sejak clash ngan Zahid


love *Tinie*

Isnin, 29 November 2010

Mama ku semasa berumur 11 tahun

mama ku yang sebelah kiri korang

beberapa hari lepas aku telah di-tag oleh bapa saudara aku kat fb . Dia tag gambar my mom masa darjah 5 ( tahun 1966 ) . wowowowo... gambar yang tak pernah aku tengok .. very - very nostalgia lah..
adik aku kata muka aku mirip mama ... ye ke... ada la kot... nanti aku letak gambar aku masa darjah 4 ek ( tu je yg ada )...


love *Tinie*

pegi kenduri kawin

semalam ada jemputan kenduri kawin .. tak jauh pun ...dalam kuarters ni jugak ... kenduri kawin anak lelaki sm aku ....buat kat dewan ... kaler tema nya serba merah you ...

ada sangkar burung sepanjang laluan red karpet.
Tapi burung takde , yang ada bola
pelamin dan meja makan beradap


pengantin dah datang

serba merah

laju woo pengantin ni jalan ...
bersanding ..

Itu je citer semalam , aktiviti lain , mcm biasa , kemas rumah , lipat kain , blogwalking dan tido ..


love *Tinie*

Jumaat, 26 November 2010

walaupun citer tahun lepas , tapi nak citer jugak

Jeles aku tengok kengkawan blogger wat n3 raya korban . Aku pun nak wat jugak lah... walaupun ini citer raya haji tahun lepas tapi aku tetttaappp nak citer jugak ...ye la...tahun lepas aku mana ada blog ... kira aci la...kan kan kan ?

1st pic ..my lovely abah tgh amik air..

lombu paling besar ...masa ni ada 5 ekor lembu yang nak dikorbankan
dan aku ada ambik bahagian untuk Amsyar , tapi bukan lembu ni , aku ambik
bahagian lembu kecik sket . Ni lembu no 1 , aku ambik lembu no 4 .

siap sedia untuk ditumbangkan



standby nak sembelih..tp aku tak letak la
gambar semasa dan selepas sembelih , kang
ada yang pitam kang ..

lembu no 4 yang dah selamat dikorbankan

angkut kat tempat melapah




suasana kat tempat melapah



kepala lembu yang jadi rebutan

macam tu la lebih kurang suasana hari raya korban kat negeri terengganu . Insyaallah tahun depan aku nak wat korban lagi , mungkin kat kelantan plak .


love *Tinie*

Khamis, 25 November 2010

pedas tapi best


2 3 hari ni tabiat makan aku pelik sket ... takde la pelik mana pun ..bukan makan ikot hidung ke .. makan sambil mendongak ke ... tapi lain la dari kebiasaan aku ... nak nak bila dah pregnant nih

tengok nasi ngan lauk ni biasa je , daging masak lomak
cili api ngan sayur petola masak air ( beli je , tak sempat masak )
tapi yang buat aku berselera makan adalah

.

.

.

.

.

cili padi heheheh .. sebelum pregnant takde lak style makan camni ,
tapi sejak dua menjak pregnant ni , kalo makan nasi mesti nak kena ada cili padi ,
kalo tak nasi tu akan rasa payau jer walaupun lauk dia best ... asben aku pun naik
heran tengok aku makan nasi ngan cili padi ... ala... sekejap je kot... pas beranak nanti
balik asal balik la tu... takpun 2,3 bulan jer pastu jemu ...

love *Tinie*

Kek Lapis Sarawak

Kat tmpat kerja aku ni ramai orang Sarawak . Tiap2 tahun diorang akan balik sarawak guna tiket free . Biasanya hujung2 thn mcm ni ramai la yg balik . Bila dah balik tu diorang mesti tak lupa nak bagi buah tangan kat aku ( aku je tau , orang lain kat opis nih tak dapat miahaha ) antaranya kek lapis sarawak ngan ikan terubuk masin .

kek lapis ni dapat 2 hari lepas

tak tau plak apa nama kek lapis ni , kek lapis
pelangi kot , sebab kaler warna warni ( memandai je aku )

potong,,potong

budak ni ngap dulu

memang feveret dia lah kek lapis ni .
dan2 tu jugak abis kek lapis tu , huhuh
aku makan 2 keping je , yang lain pak ngan anak bedal

love *Tinie*