Followers

Jumaat, 23 April 2010

Majlis Harijadi Amsyar

Kek Harijadi Amsyar dengan watak peberet dia
BEN 10

Majlis ke ? Actually ini bukan majlis tapi just acara potong2 kek....buat pun dekat tadika ...
ini adalah kali pertama dia sambut besday ..sebelum ni memang tak pernah buat pun ....tengok jer lah gelagat Amsyar & kawan2 ...




Bersama Cikgu Tadika ~ Cikgu Salina -




HAPPY BIRTHDAY SAYANG



Hepi besday to u ....hepi besday to u......... hepi besday to AMSYARRR...........hepi besday to uuu

Selamat Hari Jadi kepada anak tersayang...Daing Mohamad Amsyar Bin Azuan yang ke 5 tahun (23 April )...Semoga dirimu akan menjadi seorang insan yang berguna kepada ibu bapa , keluarga , saudara mara dan jian tetangga....

Ayah , Ibu dan Ecah akan sentiasa menyayangi mu ....I love U ..mmmuah .

-hari ni ( jumaat 23/04/2010 ) dia sambut besday dia ngan kawan tadika ada hantar kek ngan jajan sket kat cikgu ..mesti seronok ..ya lah first time sambut besday..ngan kawan2 lak tu ...

Khamis, 22 April 2010

NASI DAGANG

Entah apa kena hubby ku...teringin nak makan nasi dagang lauk ikan aya ( tongkol ) ... Siap paksa2 orang buat ...tsk tsk tsk.....Namun demi suami ku yang tersayang , aku dengan rela hati buat je le . Kalau ikut hati / kaki / tangan / badan aku yang malas ni , tak mo nya aku nak buat..leceh tau tak... Tapi bila fikir-fikir....takpe la sekali sekala.... buat aje la...gigih aku wat semua sorang2 ...
rendam beras siam wangi + beras pulut

ini rempah gulai ikan aya / tongkol

ini pulak halba

gambar proses masak takde , lupa nak snap..
ini nasi dagang yang dah siap dikukus dan ditabur halba
, hirisan halia dan bawang besar



Gulai ikan aya yang dah siap...

ok siap........jemput makan....

Rabu, 21 April 2010

terfikir...apa tujuan aku create blog ni ? mungkin sebab nak mencuba , mungkin sebab seronok baca blog orang , mungkin sebab nak duit dari nuffnang , mungkin ....mungkin..... entah ..... mungkin blog ini akan menjadi tempat luahan perasaan aku , tempat aku lepas geram , tempat aku kutuk orang .... tapi aku akan pastikan blog ini adalah untuk bacaan umum sahaja. No 18 sx , no 18 sg ..no no no .....takmo ..takmo...takmo....

err..camne nak wat ending ek ?
baru belajar buat blog , dah pening kepala .... huhuhu