Followers

Selasa, 25 Mei 2010

Pertandingan Memancing 2010

Hari minggu lepas ( 25/5/2010 ) , husband aku join pertandingan memancing kat Laguna Park , Pulau Indah.... ini kali kedua dia join pertandingan memancing..yang 1st dulu kat tempat kerja dia..kat Northport...


Ini sebelum pertandingan start....pukul 8.30 pagi orang dah berderet-deret pacak batang pancing kat tepi benteng tu... masa ni air surut lagi...husband aku masih melilau cari tempat . dari hujung ke hujung semua penuh...ye la penyertaan nya 1094 orang.. tempat tak luas , terpaksa berhimpit - himpit...demi RM 15,000.00.

cantik betul view kat sini ...kalau redup lagi cantik...time ni baru pukul 9.30 pagi tapi dia punya panas...menggila....

tengok lah....berderet-deret orang ...

Aku yang dah kebosanan menunggu ....dah lah panas ..si Amsyar plak buat perangai nak balik..nak balik......


Ini kat Pier 2...penuh gak...husband aku dah beralih ke sini ...time ni dah tengah hari dah ...panas nya betul2 terik..migrain aku dibuat nya....kat sini husband aku ada luahkan kekesalan nya..ada segelintir bapa2 yang bawak baby dok berjemur tgh panas sambil memancing...budak tu merengek2 kepanasan..dah la kepala budak tu tak bertutup ...boleh pecah kepala budak tu di buatnya... aku ada gak nampak orang2 yang dimaksudkan...memang betul apa yang husband aku cakap...bila budak tu dah melalak baru la reti turun....hallo...memancing tu memancing la jugak..tapi jangan le dera anak mcm tu....


Pertandingan tamat jam 2 petang....dok lepak bawah pokok sambil menunggu keputusan...hampeh...tak dapat apa ...nak dapat macam mana..sekor ikan pun tak naik...konon2 tunggu nak dapat hadiah cabutan bertuah le mana tau dapat motorsikal kriss ...hampeh jugak....takpe la cayang...next time cuba lagi.... balik rumah lepas mandi2 makan nasi , semua membongkang tido..tapi aku tak leh tido...migrain....sakit betul kepala ni bila lama2 berjemur tgh panas...malam tu baru boleh tido..tu pun lepas telan panadol actifast 2 bijik...



love kumichan :)

Rabu, 19 Mei 2010

puzzle lagi





lagi aksi Amsyar menyusun puzzle ... semalam beli lagi 2 puzzle untuk dia ..satu Ben 10 , satu ultraman..... balik2 sekolah terus hadap mende tu....

love kumichan :)

Isnin, 17 Mei 2010

puzzle


Ini lah hobi Amsyar....susun puzzle......kalau dah dapat puzzle tu , memang dia tak peduli dah orang lain...masa mula2 beli puzzle tu dia boleh siapkan dalam masa 45 minit.....lepas tu dah duk ulang-ulang puzzle yang sama dia boleh siapkan dalam masa 10 minit jer....




lepas ni ibu beli puzzle yang lain ya.......

love kumichan :)

Rabu, 12 Mei 2010

Dapat Hadiah

9 hb Mei 2010 adalah hari ibu.....tapikan....takde orang wish kat aku...even husband aku ....waaaaaa sedihnya.......tsk tsk...
tapi semalam aku dapat hadiah dari anakku Amsyar...walaupun hadiah tu dari cikgu tadika dia...tapi kira dari dia jugak lah....Thanks Sayang.....

"Ibu...nah hadiah untuk ibu "

beg kertas yang kiut


Dalam beg kertas tu ada ni

Dan dalamnya pulak ada ini...kerongsang yang cantik

abaikan muka ku yang serabai tu

Isnin, 10 Mei 2010

SELAMAT HARI IBU


SELAMAT HARI IBU UNTUK IBU KU PN NIPIS BT MAMAT ...IBU MERTUAKU CHE YAH BT MAT HARON DAN JUGA UNTUK SEMUA IBU - IBU YANG ADA DI DUNIA INI ....


ABAH N MAMA






.

Selasa, 4 Mei 2010

KERESEK ? TERESEK ? KERISIK ? ...JANTUNG PISANG


Mana satu ntah yang betul.....keresek ke..teresek ke...kerisik ke....

ni resepi mak mertua aku .....Mr.H kalau beli jantung pisang mesti dia suruh masak masakan ni....

bahan2
jantung pisang ( amik yg pelepah2 dia je.yg halus mcm pisang tu tak mau )
isi ayam / kaki ayam / tulang ayam ( potong kecik2 )
santan pekat
bawang merah/putih
halia
kerisik
garam/gula/perasa

cara2









jantung pisang di ambil pelepah sahaja










pastu potong halus2 ( jangan halus sangat )











dah potong rendam lak dalam air garam sekejap
dalam dua jam..pastu basuh2 dan toskan










tumis bahan2 blend sampai naik bau










pastu masuk cili kering ngan serbuk kari










masuk ayam










ini santan...











masuk kan dalam kuali ...biar menggelegak..










kendian , masuk jantung pisang , biar layu sikit










last sekali masuk le garam , gula , serbuk perasa
kacau , gaul...biar kuah agak kering...dah siap....