Followers

Rabu, 30 Jun 2010

serabut




amik ko.....berserabut betul meja aku....tak tau dah mana nak sentuh.... eh..semua yang atas meja ni aku sentuh...tapi tak tau nak dulukan yang mana...asal aku nak buat kerja A...kerja B datang....asal aku nak sambung keja A ...keja C lak datang.....last2 aku fedap..aku update blog hahahahhaahh
Ini belum aku tunjuk bawah meja lagi....mengerikan.....


love kumichan :)

MENGERTI - KRU



love kumichan :)

kru


Tengah kemas2 kotak cd..tiba2 tertengok cd ni...Konsert KRU AWAS... satu-satunya cd aku yg masih terselamat ....yang lain dah hilang kemana ... anak2 aku punya keje la ni


Lama betul cd ni...tahun 1997 ...masa tu aku form 6......masa tu minat giler ngan kru ni terutama si yusry...la ni ..kureng sket .... biasa la ...dulu muda remaja ...sekarang ? dewasa lorrrr.....

love kumichan :)

mimpi

Semalam kan...aku mimpi.....nak tau aku mimpi apa ? tak nak ? tak nak sudah..aku nak bagitau gak...semalam kan...aku mimpi........mmmm ...mimpi.....dey !!! nak cakap tak mo cakap ni.......ye la ...ye la.... aku mimpi ... ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni ha.....jejaka sebelah aku ni.......hahahha poyo betul la......ntah macam mana ntah leh termimpikan si zamarul ni.....mimpi gi dating lak tu......ampun diana.......tak sengaja......
love kumichan :)

Isnin, 28 Jun 2010

Hari Bapa

Hadiah Hari Bapa dari Cikgu Tabika Amsyar. Macam Hari Ibu jugak...tapi yang hari bapa dia buat baju daripada kertas , pastu amsyar warnakan je....pastu ada hadiah lain....


pandangan depan


pandangan belakang ( ko ni kaler ke conteng long oiii )
Hadiah iringan ..eceh

keychain bola ( mentang2 la musim world cup )
Terima Kasih Cikgu & Amsyar
love kumichan :)

makan-makan

kalau gi shopping kat giant mesti singgah kat foodcourt dia sebab amsyar nak makan ni....kungfu yee mee...sepenuh-penuh pinggan tu , dia boleh habiskan sorang....


ecah plak tak tentu selera dia..macam hari tu..dia nak makan nasi goreng cina..tapi tak abis pun ...ibu dia jugak yang kena abiskan .....

mau tak berselera...tengok udang dia....besarrr punya....

budak excited dapat makan kungfu yee mee


love kumichan :)

pagi yang bengang

Pagi ni adalah pagi yang membengangkan...apa taknya..tgh kelamkelibut nak hantar amsyar turun bawah naik van..tengok2 kasut amsyar hilang ! what ?!! dua dua pasang hilang ! menyirap betul....aku tau siapa punya keje....budak ni memang tak de keje lain....asal datang rumah aku mesti dia amik selipar ngan kasut anak2 aku dia pegi baling ke bawah .
Bila dah bengang tu aku suruh Amsyar pakai selipar aje g sekolah ..turun2 bawah try le cari kat belakang ..tengok2 ada...sepasang elok je terletak kat tepi longkang..sepasang lagi bertaburan dalam longkang.....adui la...satu hal plak aku yang vogeh berkebaya masuk dalam longkang .....nasib baik la anak orang dekat situ gak...kalau tak dah lama aku cepuk ......

Jumaat, 25 Jun 2010

ecah rindu ayah...



Begini lah gelagat ecah bila dapat jumpa ayahnya...sebenarnya husband aku sedang training polis bantuan kat westport...dah dekat sebulan tak leh balik....bila sekali dapat jumpa....apalagi ecah pun lepas rindu kat ayah dia....memang macam ni style ecah kalu cium ayah dia...dia mesti peluk kuat2 pastu cium pipi kuat2 ....amsyar pun ada gak cium ayah dia tapi tak macam ecah ni . Almaklumlah...malu2 meow.... aku ? memang la aku rindu sangat2 tapi takkan nak cium husband aku mcm ecah ni ..depan2 orang...segan oooo...tak pe lah....lagi seminggu jer.....





love kumichan :)

Timbang Berat


Semalam gi giant...jalan2 sambil2 cuci mata...pastu ternampak lah tempat timbang berat...rasa macam gatal kakitangan nak nimbang berat...40 sen sekali timbang . Siap print dia punya result...hmmm tgk lah sendiri.....aku tak reti kira bmi ...rasa-rasa berat aku ni ideal tak ?

love kumichan :)

Gerak PGM


Saja je..nak tunjuk.....ni citer Gerak PGM ..tayang kat TV9 hari tu....ada la muka aku walaupun
sekejap....heheheh


love kumichan :)

lupa....

pernah tak berlaku kat korang , masa dekat meja dah fikir dah nak ambik fail apa...tup tup bila sampai kat bilik fail ko boleh lupa nak amik fail apa.....

itu le terjadi kat aku sekarang ....tadi masa dok kat meja dah set dah nak amik 2 fail....bila masuk je bilik fail kat belakang ni satu fail aku ingat ...bila nak amik satu lagi fail , aku blur....termenung kejap aku kat bilik fail tu...siap tunduk2 sambil picit kepala konon nak perah ingatan la tu...dalam 5 minit gak la baru aku ingat fail apa nak amik.

kenapa jadi camtu ek? sebab dah makin berumur ke ( x nak ngaku tua tu :p ). apa penyelesainya ? kena makan kismis banyak-banyak ek ?

love kumichan :)

Rabu, 23 Jun 2010

masak sendiri atau beli....




semalam kat fb aku ada bincang pasal rege makanan..mahal ke murah.....ramai yang kata murah...ok la tu....aku saja je tanya....dan hari ni .....aku bawak bekal , masak sendiri....senang....

love kumichan :)

Selasa, 22 Jun 2010

tutorial mekap bersama ecah


Hari ni kita nak belajar mekap..tapi style Ecah.....meh sini ecah nak ajar ....

mula-mula ...bukak kotak harta karun ibu....

pastu..amik bedak muka ibu yang dah nak abis tu...
tepek-tepek kat muka......
pastu..calit aishadow kat atas mata...

last sekali sapu lipstik kat mulut...

TARAAAAA!!!!! Ibu...cantik tak ? ibu : hadoi la...

love kumichan :)

Isnin, 21 Jun 2010

Happy Fathers Day & Happy Birthday


Happy Father's Day ( 20 Jun ) dan Happy Bithday ( 21 Jun ) buat suami tersayang Azuan Bin Osman . Semoga sentiasa dirahmati Allah dan semoga sentiasa tabah menghadapi dugaan hidup . Tak dapat nak buat apa2 sambutan...sebab dia tak de , tengah training polis bantuan plus takde budget hihihiihi..tak pe la...ibu wish je la ek .....saaaayang ayah...mmmuuuaaahhhh

love kumichan :)

Khamis, 17 Jun 2010

Bawak anak g opis

Hari ni aku terpaksa bawak adam ngan ecah ke ofis sebab pengasuh diaorang ada hal. Hari ni jugak ada shooting ofis aku ni...ala shooting Gerak PGM tu la...kali ni scene kat ofis plak antara Sjn Rama ngan Insp ..alamak..lupa lak nama dia....ada la scene aku sket..konon2 tgh wat keje....Tetiba pegawai aku bagi skrip kat aku....u tolong berlakon sket boleh ? ala,,sket je...scene Sjn Rama hantar borang cuti....aku ingat setakat terima borang jer...sekali kena berdialog jugak.....abis lah....ni skang ni tgh dok hafal skrip la ni....tp hari ni tak shooting lagi....bila ntah...esok kot... belasah je lah labu....


love kumichan :)

Rabu, 16 Jun 2010

Nuffnang

berjam-jam aku edit nuffnang ni....tak reti betul aku....kenapa aku bukak blog orang ada je keluar iklan nuffnang ni..tapi kat blog aku cuma ada logo nuffnang je ? ke memang camtu ? HELP !

- edit - yang bawah ok plak...yang header ngan between camne ek ?

love kumichan :)

Ecah...


Bismillahirahmannirrahim....

wakina...wakana...wakina....wakanna...amin........

ibu : ecah baca apa ?
ecah : ( sengih ).......

...dia nak baca doa makan.....tp biasa la..budak baru 4 tahun...tak berapa hafal...tu pun dengar abang dia baca ......ayah dia selalu gak ajar...tapi tu lah...yang itu je dia hafal.....tak pe la kakak...pelan2 belajar ya ......

love kumichan :)

Zamarul Hisham


Meroyan kejap bila aku nampak Zamarul dtg shooting kat tempat keja aku . Actually kat tempat keja aku ni ada shooting drama Gerak PGM yang di tayang kat TV9 setiap rabu jam 9.30 mlm...eceh...sempat lagi promote tu... selalu la aku nampak Ashraf Muslim , Rama ( Sjn Rama ) , Dato' Jalaludin Hassan ngan sorang dua artis yang aku tak kenal...artis baru kot...pengarah dia si Hitler Zami ( anak pak uda )... aku ingat nak amik gambar ngan diorang seme tapi ..ish macam segan lak...so..aku cuma dpt amik gambar ngan Zamarul je la..... jadi la tu.....tgk lah kalau sempat dan rasa tak malu ..aku try bergambor ngan artis lain.....

love kumichan :)

Isnin, 14 Jun 2010

Apis kawin


4/6 hari tu..adik aku yang ke 3 kawin....langkah bendul....adik aku yg 2nd , baity lum kawin lagi...majlis buat kecik aje...buat belah pempuan dulu....orang kelate jugok mcm hubby aku.....dan kebetulan ada bau-bau bacang ngan family hubby aku...aku balik umah kakak ipar sbb hubby takde g kursus..dekat sikt nak pegi umah pempuan .pegi naik bas Sani Ekspress fuh...1st time naik bas sejak ada anak ni........

budak xcited naik bas 2 tingkat

anak2 aku ngan anak2 kakak ipar aku ,
yang belah kanan 2 orang tu twin..

apiz with abah

rombongan belah lelaki diketuai oleh kakak ipar aku dan orang2 belah husband aku ....

suka ko ye....


cantik gak pelamin....baju pun cantik....pepel kaler
tiru kaler aku masa nikah dulu....tak caya ? meh aku tepek satu

see ? see ? tapi kaler pepel cayor le..ahh yg penting diorang
memang copy aku punya kaler.....


Pe pun aku nak ucap tahniah le kat adik aku apis dan wife dia , Ida sebab dah jadi suami isteri...semoga berbahagia dan kekal hingga ke akhir hayat..........








love kumichan :)

n3 pendek



tak tau nak update apa....tak ada yang menarik.....my hubby takde...gi kursus since 30/5 hari tu sampai habis bulan ni...tinggal la aku terkontang kanting ngan anak2.....

love kumichan :)

Selasa, 8 Jun 2010

petrosains

Ops...sekali lagi n3 yang sangat -sangat basi . selepas lawatan ke Restoran Pizza Domino tu , bebudak ngan mak budak dibawa ke Suria KLCC. Nak wat apa ? Shopping ? dak ehh ...gi Petrosains...
Eh ? hehehhe...tak dapat nak shopping kat sini , ambik gambo kedai pun jadi le..

Sementara nak dptkan tiket , bebudak ni gomol le menatang ni...sian anak aku ..tak dpt nak naik..tu budak tu....tak mo turun2....tak pe lah....

Beratur dulu....ntah apa bebudak ni tgk ntah....yang bulat 2 atas koridor KLCC tu rasanya
Emak nya yang hoverrrr

Gambar masa naik helikopter tu takde sebab gelap ...so ini gambar yg first selepas naik helikopter . Masa ni budak ni dah tak dok diam dah....berlari sana sini ...takmo dipimpin...ish...aku takut ilang jer....
Ukur tinggi ...1.0...meter ke sentimeter ke kilometer ?
Berat ...17.25 kilo
Naik keta ngan awek....jgn tak tau...org dok skandal kan anak aku ngan budak pompuan sebelah dia tu ...Anis namanya...tp tua setahun dr anak aku.....
cuba kendalikan mende alah...tu pun sekejap jer....cikgu dah ajak gi tempat lain....

Masuk2 bhg ni anak aku dah menjerit ajak balik......apa taknya terkejuit tgk dinosor besar sangat..biasa dok main yang kecik2 jer...sekali tgk yang ni......melalak la dia.....
Aummm !!!

Ni pun dapat naik sekejap....berebut ngan bebudak lain....yg sebelah tu dari tadika lain....
Hello ? Hello ?

Dah habis lawatan kat petrosains gi pulak kat tempat mandi...tp sekejap je pun....tak puas budak2 ni mandi security dah tiup wisel . sebab ..huuujannnn . Dah tukar2 baju...naik bas balik...

Rasanya Amsyar tak puas pegi petrosains tu...tak pe lah ..nanti kita ajak ayah datang lagi ekk ..

love kumichan :)