Followers

Khamis, 30 September 2010

Strawberry Ice Blended

Semenjak dua menjak balik dari Cameron Highlands dan bawak beli banyak strawberry , rajin pulak aku buat air ice blended .... sedap rasa dia ..ada masam-masam manis gitu ...

Ini cara-cara buat ice blended my style ..

masuk buah strawberry dalam blender

masukkan gula 1 sudu ke 2 sudu ke

masuk sirap ( kes takde pati strawberry la ni )

masukkan ais dan air masak sikit

boleh la blend..

sampai semua sebati

taraaaa..mak aih merahnya mak ngahhh

Buah-buah lain pun leh wat cam ni... aku ada gak try guna buah oren sunkist tu....sedapppppp

love *Tinie*

Kawan-kawan Amsyar datang beraya

Semalam cikgu-cikgu serta kawan-kawan tabika Amsyar datang ke kuarters aku untuk beraya .. Cikgu diorang dah lama buat program ni since minggu lepas lagi , cikgu plan datang beraya ke rumah tiap-tiap murid tabika dia.. Jadi semalam adalah turn murid-murid nya yang tinggal kat kuarters aku , tak banyak . dalam 10 buah rumah termasuk rumah aku ...


Masa ni diorang baru sampai ..datang dalam 3 buah kereta .. beratur dulu..mana tau ada yang tercicir lak... dah beratur balik leh jalan ... rumah aku adalah rumah ke 4 yang diorang akan serbu ...heheh

Aku tak sempat nak masak apa-apa , just goreng fries ngan keropok sket . kuih raya pun banyak lagi . itu je le yang sempat aku hidangkan untuk cikgu dan murid-murid tu . Takpe le.. rumah aku yang ke 4 , ada lagi 6 rumah yang diorang nak pegi ..

Seronok aku tengok diorang ni baca doa makan..kiut je.. hmmm anak aku mana ? ada menyorok celah sofa tu...

sekejap je pun diorang datang sebab banyak rumah lagi nak pegi pukul 12 nak balik ke tabika semula ...

love *Tinie*

sarap pagi ala mat salleh

pagi ni bersarapan ala-ala mat salleh , roti , kacang panggang ngan telur... nak diet la tu konon-konon ... ala..kejap je ni..kang kul 10 lapo balik...hisss

love *Tinie*

Rabu, 29 September 2010

dapat ikan lagi...

Makin menjadi-jadi nampaknya kegilaan laki aku nih.... dan petang tadi dia berjaya naikkan ikan lagi .... ikan talang .... tapi tak besar sangat ..dalam 1kilo lebih je... alhamdulillah ..penuh peti sejuk aku ngan ikan ...




Ikan talang ni boleh masak gitu aje ke ? sebab setau aku ikan talang ni orang buat ikan masin , dah jadi ikan masin baru leh wat masak lemak cili api ngan nenas ..perghhh kecur air liur....


love *Tinie*

FB Opis aku kena blok lagi

Kenapa ????? Kenapa ???? Why ????? semalam siap bagi proxy number , bagi setting2 balik line tenet kat opis...alih2 hari ni fb kena blok plak , youtube pun kena blok.... sib baik blog diorang tak blok.... apa punya goblok la... opsss...

takpe...takleh online fb kat opis kita online aje kat umah...apa susah...

love *Tinie*