Followers

Isnin, 24 Januari 2011

Mari Teka Buah

Korang...buah apa ni ekk ? tadi aku tanya member2 kat fb..ada yang kata buah setar , ada kata buah gemia , ada kata buah kundang ...

Siyes aku lupa buah apa ni....semalam aku gi pasar malam tiba2 nampak ada org jual buah ni...tapi aku tak tengok la dia punya sign...aku cuma nampak regenya.. RM 10 sekilo..perghh mahal siot.... aku beli 1/2 kilo je...aiseh..silap aku tak try dulu....sekali masam daaa...



love *Tinie*

Bila anak-anak berunifrom

Hari ni terasa happy bila tengok anak2 pakai uniform baru ke tabika . Dari hari Jumaat lagi dah dapat baju ..excited betul diorang , siap suruh gantung hanger siap2...

Ecah..

Ecah n Amsyar

makcik ni pepagi memang xde mood je

Abangnya plak sentiasa happy

comotnya

weckkk

nak naik ke kelas ..

pegi sekolah seme comel ..wangi je..balik sekolah ..seme comot ..selekeh...busyuk macham....

love *Tinie*

Isnin, 17 Januari 2011

Jalan-jalan Hari Minggu

Semalam takde kemana pun...seharian kemas2 rumah , basuh kain , kemas dapur , kemas bilik , lipat kain yang dah macam gunung kinabalu ....

Petang tu rasa macam dah letih , asben ajak gi jalan-jalan cuci mata .. ala takde kemana pun round2 kat sekitar Kompleks Pandamaran .. Kebetulan ada funfair kat situ


Ecah... aiyoh..huduhnya rambut depan dia..
tu la akibat memandai2 nak alter sendiri..takmo
anto salon... kesian anak aku.... jahat ibu dia...


pegi kul 6 ...funfair pun tak bukak lagi....

nak enterprem jugak....

macam2 ado....paul ( si sotong ) pun ado...

Pukul 7 aku dah blah..lambat sangat nak nunggu fun fair ni bukak... takkan nak bermaghrib kat situ plak.... ala...funfair ni kurang-kurang 2 bulan duk bertapak kat situ..banyak masa lagi...

ok..sekian saja berita mingguan dari saya..hek hek...

love *Tinie*

Jumaat, 14 Januari 2011

No , No , No ,

Amsyar ngan Ecah skang ni dah pandai speaking london...

Kalau ada salah sikit , atau nak larang kita buat sesuatu , mesti cakap

Amsyar / Ecah : Ibu ! No , no , no !!!

amboi...korang.....

love *Tinie*

Sabtu, 8 Januari 2011

permulaan tahun baru

Sebagai permulaan tahun baru , opis aku telah direnovate atau lebih tepat perabot-perabot lama ditukar ke perabot baru ..... ini termasuk lah meja kerja aku

sebelum : bersepahnya

abangla tengah pasang meja baru

sambil-sambil tu aku clearkan le meja aku ..

selepas : Taraaaa !!! siap ada partition... baru la
datang semangat nak bekerja ... ( selama ni takde semangat ke ?? )

meja kawan2 yang lain... baru cantik opis ku


love *Tinie*

Jumaat, 7 Januari 2011

Malas tahun lepas forward ke tahun ni

Salam...

Nampaknya sifat malas mak buyung ni masih tak berubah ...dari tahun lepas membawak ke tahun baru 2011....adoiyai....apa nak jadi ni.... aku ada banyak nak citer ni..tp kalo dah malas tu, tak leh nak wat apa dah....tambah plak ngan Amsyar dan Ecah dah masuk tadika , ngan bz keja kat opis lagi.... takpe lah..pelan-pelan kayuh ekkkk

oh ya...hari ni aku cuti...saja nak rehat ..dan kebetulan plak nurse dari klinik kesihatan pulau indah datang nak wat chehckup..terkejut gak aku ..sbb anak aku yang sebelum ni takde plak nurse datang ke rumah semasa megandung ...

result untuk checkup hari ni takde apa sangat... diorang cuma ukur tinggi perut ngan cek degup jantung baby ..dan sejak semalam aku dah start rasa baby gerak.... dah lama tak rasa baby gerak dalam perut ni...seronok plak, pastu ada geli2 sket ..hik hik....

ok that's all for today ..see u tomorrow...bye...



love *Tinie*

Isnin, 3 Januari 2011

SELAMAT TAHUN BARU 2011

Haiya..... lama betul aku tak update........bz punya pasal....

Apapun aku nak ucap Selamat Tahun Baru 2011 kepada semua , apa azam baru korang untuk 2011 nih ? Azam 2010 dah tercapai ke ?

Aku ? aku takde azam pun...cuma aku harap tahun 2011 yang mendatang ni akan memberi lebih keceriaan kepada aku , sebab tahun 2010 adalah tahun yang agak pahit dan sadis untuk aku kenangkan ...

Dan aku berazam nak update blog setiap hari...wah.... boleh kerrr ????


love *Tinie*