Followers

Rabu, 25 Mei 2011

Lawatan sekolah anak-anak ( part 1 )

Hari sabtu lepas tabika anak2 aku ada wat lawatan sekolah ke tiga buah tempat iaitu Kilang cekelat Beryl's , muzium tudm ngan Pusat Sains Negara . Aku dalam tak larat ni terpaksa lah ngikut sebab anak2 wajib ditemani ibu atau bapa . Ayah budak2 ni awal2 lagi dah tolak ..segan nak ngikut sebab dia tau yang meneman anak2 tu nanti confirm lah mak2 aje.... hurmmm hampesss....



Disebabkan banyak gambar , aku wat part by part lah ye... untuk kali ni kita tengok tempat yang pertama dituju...Kilang cekelat Beryl's yang terletak di Seri Kembangan ...







ini lombu ya anak-anak....




anak-anak ku



beratur sebelum masuk ke dalam ... awat nya

ecah....ngantuk ke....



sabar menunggu giliran...

banyak rombongan dari tabika lain




bosan betul menunggu ...jangan kan

budak2 ni ...aku pun bosan menunggu

dah lam panas ... penat aku berdiri ...



dekat 20 minit gak menunggu baru leh naik..

sampai kat atas tu diorang bawak masuk satu bilik ,

dalam tu diorang tayang satu video , citer dari mana

asal cokelat , cara2 pembuatan dan produk2 yang dihasilkan.

Kat dalam tu takleh amik gambar , jadi takdo gambar yoo..





( sempat gak aku curi2 snap gambar display ni )



lepas tayangan video tu ada sorang guide akan tunjuk

tempat2 dan mesin2 pemprosesan coklat tu dari biji

koko hingga menjadi coklat yang siap dipacking .





yg baju putih tu namanya Ah Fai ..

guide kitaorang ... masa amsyar g lawatan

ke petrosains ngan domino pizza pun dia ni

gak yang jadi guide ...

tgh bagi budak2 tu rasa cekelat...

dah rasa kalo nak beli , leh gi kedai dia

kat sebelah tu , ada la diskaun sket ..


aku beli sket je..wat syarat ..



amik yang murah2 jer..koser aku nak beli yang mahal






aku berkenankan bekasnya je ..rege RM 4.90 je


macaroon pun ada... selama ni duk tengok orang

makan menda alah ni kan ... alang2 dah ada kat situ

aku rembat la sebungkus ..rege dalam 7 hinggit lebih ..

tapi ..aku cuma makan satu je... takleh pi la... manis sangat

sampai skang ada lagi dalam peti sejuk....




abis part 1 , lawatan ke kilang cekelat Beryl's ...selepas ni part 2 , lawatan ke muzium tudm di sb besi ....



love *Tinie*

Rabu, 18 Mei 2011

mak buyung enterprem

Assalamualaikum....... makin pemalash lipash mak buyung mengupdate blog.... nak wat camner.... makin sarat ni jadi makan tak larat dan malas nak mengadap blog... hari ni aku just nak tunjuk diri aku yang terbaru ..... wuwuwuwu takuit tengok ...

ecah yang sibuk nak enterprem jugak

anak2 yang terlebih gedik....layan je..aku tak larat

Korang jangan gelak plak.... diam2 sudehhhh....

Oh ya .... 10/5 baru ni aku checkup kat Klinik Harian HTAR Klang ... 1 hari yang cukup menyeksakan ... hasil checkup pada hari tu adalah.... 31 Mei 2011 aku akan masuk wad dan 1 Jun 2011 aku akan diczer... huhuhu... doakan aku dan baby selamat ..

Esok aku ada checkup kat KK Pulau Indah.... so...c u tomorrow for next update....

tata titi tutu....
love *Tinie*

Jumaat, 6 Mei 2011

34 week's checkup

CAK ! aaaa

lamanya tak update.... kemalasan melanda campur plak rasa makin tak larat nak buat keja .

Hari rabu lepas gi checkup untuk minggu ke 34

result :- berbanding sebelum
Alb: N ( N )
Gula : B ( N )
Hb:11.0 ( 10.6 )
Berat : 66.0 ( 65.5 )
BP : 110/70 ( 100/70 )




Pada 10/5 nanti aku kena pegi Hospital Klang untuk appoinment kat sana . Pastu nurse tu cakap bila dah cukup 38 minggu nanti , mungkin aku akan terus admit ke spital untuk di czer . Kalo 38 minggu maknanya 1hb Jun aku akan diczer , awal 14 hari dari tarikh edd yang dicatit kat buku merah tu .

Apa2 pun , tunggu 10/5 nanti , macam mana keputusan doktor plak .

Doakan aku ekkk..

love *Tinie*