Followers

Ahad, 31 Julai 2011

Lunch tadi

Tadaaa....... ini lah lunch tadi ....nasi dagang gulai ikan tongkol.... ayam goreng tu asben punya...menu wajib ..kuih buah melaka tu plak jiran yang bagi ..kebetulan masak lebih bagi lah jiran rasa sket....dia pun balas ngan kuih tu..Alhamdulillah ...


Esok kita dah mula berpuasa ....selamat berpuasa semua....


love *Tinie*

selamat behujung minggu



Selamat berhujung minggu semua . Apa program hari ni ? Aku ngan anak2 rehat kat umah sebab ayah diorang keje..... hari ni plan nak masak nasi dagang sempena menyambut ramadan esok...insyaallah....

Kalo dah siap nasi dagang tu nanti , aku tepek kat sini ek...

love *Tinie*

Jumaat, 29 Julai 2011

Alkisah kena kursus ketika cuti bersalin

hahah ..lawak betul....aku kena pegi kursus semalam ... sebelum tu bos aku call aku bgtau nama aku naik untuk pegi kursus berkaitan gaji di Cheras... Orang lain takleh nak ganti sebab memang aku yang buat gaji ... bila dapat call tu aku dah gelabah...fikir kan mana aku nak letak Nisa... fikirkan dia full bf , walaupun aku ada buat stok EBM tapi aku belum ajar dia guna botol lagi .. tp bila difikir2 , bila lagi aku nak ajar dia kan...makanya aku hantar la ke umah pengasuh abang dan kakak dia...

kat sini la aku berkursus

suasana didalam bilik kuliah

nak enterprem gak...

sepanjang hari berkursus aku tak berapa nak konsentret sangat...duk teringat kat Nisa...dapat ke dia terima botol susu tu ...nangis tak...tambah lagi breast aku bengkak dan aku terlupa bawak pam.... sib baik ada member sekursus bawak pam , dapatla aku pam..tapi ruginya aku tak dapat simpan susu tu sebab tak ada bekas...banyak tu.. dekat 6oz aku dapat...nak wat camne silap aku jugak...

habis kursus jam 4.30 ptg...sampai rumah kul 5.15 ..letak handbag terus pegi umah pengasuh cari Nisa...pengasuh dia bgtau Nisa ok je..boleh terima susu botol ...alhamdulillah.... lega hati aku.. oh ya...abang dan kakak Nisa si amsyar ngan ecah tu asben aku yang jaga ..dia amik el sbb tak dapat tukar syif...

ok itu aje citer pasal semalam....jumpa lagi di n3 lain

Khamis, 28 Julai 2011

Kena Kursus

sedang berkursus di Cheras...
huhu tengah cuti bersalin pun kena attend kursus
sib baik sehari je...
sib baik gak dah habih pantang...


Nanti citer lagi ..

love *Tinie*

Rabu, 27 Julai 2011

Nisa Checkup 2 Bulan

Hari ni Nisa kena checkup kat klinik untuk 2 bulan punya . Maka terpaksa la aku drive sensorang sbb hubby keja..uish...neves gila ...bukan pasal neves kena drive tp neves sbb kena bawak Nisa sekali..aku takut time aku tgh drive tiba2 Nisa melalak....aku ni cepat gelabah kalo dgr Nisa nangis...Sib baik tak..

neves ni , sambil drive sambil jeling kat Nisa


Perkembangan Nisa untuk 2 bulan ni ( berbanding bulan lepas )

2 bulan 1 bulan
Berat : 4.7 kg ( 3.4 kg )
Panjang : 56 cm ( 51.5 cm )
lilit kepala : 38 cm ( 36 cm )

dan hari jugak Nisa kena inject untuk 2 bulan ( 3 serangkai ) . Lagi sekali aku neves.... maklum la baby kena inject...takut dia meraung bila kena jarum tu.... tapi alhamdulillah dia tak nangis pun..cuma terkejut masa mula2 jarum tu cucuk peha dia , pastu dia sambung tido balik.... bagus...bagus.... harap2 dia tak demam sbb biasanya inject 3 serangkai ni baby akan demam


Good Girl.... balik pun tido je ...

love *Tinie*

Isnin, 25 Julai 2011

Nisa and Me

Takde idea nak citer panjang panjang....
Tengok je la aku ngan Nisa ...

love *Tinie*

Sabtu, 23 Julai 2011

Tako Tao

Sabo je la aku ni kan...kejap timbul kejap tenggelam.... nak wat camne..sejak ada si kecik tu susah sket nak ngadap pc lelama... banyak n3 aku tertangguh..

Ni citer tengahai tadi ...sesaja jenjalan kat Aeon Jusco Bukit Tinggi ...walaupun Jusco tu dekat ngan umah aku...tapi aku rasa boleh dibilang ngan jari berapa kali aku pegi sana... almaklum le dpt suami yg bukan kaki rayau ni susah sket...

Dan hari ni baru aku tau ada kiosk yg jual tako tao ... apa lagi aku rembat la satu . Aku amik octopus..rege dia RM 4.90 ..ada 3 ketul dalam tu ...

Tako Tao..
snap kotak je..isi dalam aku rembat dulu


Nisa pun nak jugak

Nyesal amik sekotak je...takpe...pasni leh gi beli lagi...

love *Tinie*

Selasa, 12 Julai 2011

Pergaduhan Adik Beradik

Anissa : eh apa ni...
Ecah : ala...nak cium sket laaaa

Anissa : Eiyahhh !!! taknak lahhhh kakak bucuk...
Ecah : alaa siket je...boleh laaa... boleh laaaa.... ummuuahh

Anissa : Ibu ...tolonnnnn ..helppppp !!!!
Ecah : mmmuaahh mmmmuahhh !!!!

Ibu : huhu redho aje la...
Anissa :takpe..takpe...nica tecit lagi...
nanti nica dah besar... nica lawan kakak....

love *Tinie*

Jumaat, 8 Julai 2011

Hari ni Annisa genap 40 hari

Assalamualaikum........

ya Ampunnnnnn......................Lamanya tak update blog........ sori kengkawan.......... bila ada anak kecik ni susah sket nak ngadap blog....aku cuma dapat update kat fb je , tu pun sekejap2....
Hari ni Annisa genap 40 hari ... hari ni juga hari terakhir aku berpantang.... actually aku takde berpantang sangat ...bab makan je yang aku pantang , yang lain takde apa...

Alamak...si kecik dah melalak plak ..k lah...nanti aku sambung lagi

Insyaallah aku update lagi bila ada kesempatan

love *Tinie*