Followers

Khamis, 15 Disember 2011

Ning & Nisa

Tengok la gelagat Ning ngan Nisa ni ... si Ning duduk bawah meja ,
Nisa geram kat dia terus mengesot masuk bawah meja ..

Nisa masuk bawah meja , Ning lari naik atas meja
pastu mula la makcik yang duk bawah meja melilau-lilau
nak keluar tak reti , duk la diam2 bawah meja tu

Rabu, 14 Disember 2011

Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)


Borang permohonan bantuan rakyat 1Malaysia (BR1M ) dah boleh didownload melalui laman web Perbendaharaan Malaysia  . Sapa yang rasa layak boleh lah isi borang tu dan hantar ke mana-mana cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri atau sekolah-sekolah terpilih . Jangan lupa fotostat slip gaji dan lampirkan sekali dengan borang tu.


love *Tinie*

Introducing...Ning Baizura

hak ... hak....hak... mana plak Ning Baizura .... Ni ha...nak perkenalkan , family baru kami .... KUNING ( ntah hape-hape laki aku bagi nama )


Hensem tak ? Sebenarnya kucing ni aku tak beli atau kutip kat mana-mana . Ada la..budak-budak datang umah aku bawak dia ni....diorang kata jumpa kat bawah ... dan kebetulan memang aku tengah cari kucing untuk dibela... apalagi ..aku terima je la... cantik kucing ni ..corak pada badan dia lain...macam kucing hutan ada macam kucing bengal pun ada ....dan aku rasa kucing ni ada tuannya sebab bersih dan yang penting he's toilet train . Buat sementara ni aku bela dulu...sehingga ada orang datang tuntut ..kalo takde gak..maknanya , dia jadi hak aku .

tak senonoh tido...


love *Tinie*

WORDLESS WEDNESDAY ( NISA )


Wordless wednesday ...N3 ni penuh gambar Nisa je .. just gambar ...no citer-citer... kalo korang nak muntah , sila muntah jauh-jauh ...hahahahaha
bukan harijadi saya

shukenya dierrr

Ecah N Nisa
alololo soooo sweeettt

Ngan abang
( muka adik lagi besor dr muka abang )

kena buli


with kakak

muka garang

kena buli ngan abang lagi

yang ni apak eh punya kojer

baru leh feel tenang sket
 love *Tinie*

Selasa, 13 Disember 2011

Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam ( SBPA)



Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam ( SBPA )    dibawah Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 11/2011 bagi Kakitangan Awam , Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 13/2011 bagi Guru dan Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 14/2011 bagi Polis Di Raja Malaysia .

Sistem ni akan berkuatkuasa pada 01-01-2012 . Struktur baru Sistem SBPA terbahagi kepada 4 kumpulan iaitu :
       - Premier ( KSU ,KPPA,KPN dan jawatan tertinggi yang lain )
       - Pengurusan Tertinggi ( JUSA )
       - Pengurusan Profesional
       - Pelaksana ( dahulu dikenali sebagai kumpulan sokongan )

Antara penambahbaikan sistem ini ialah :-
       - Penjawat awam yang baru dilantik boleh disahkan jawatan seawal 6 bulan perkhidmatan   
         sekiranya memenuhi syarat ;

      - penjawat awam yang berminat untuk bekerja di luar perkhidmatan awam boleh memohon
         pelepasan jawatan dan sekiranya ingin kembali ke dalam perkhidmatan awam boleh berbuat
        demikian TETAPI ganjaran pencen hanya akan mengambilkira sepanjang tempoh dalam
        perkhidmatan awam sahaja .

      - pelarasan gaji akan dikaji setiap 3 tahun manakala elaun/kemudahan terkini akan dikaji 
       dalam  tahun 2012

Dibawah sistem SBPA ini juga umur persaraan dilanjutkan dari 55/56/58 ke 60 tahun . Kebaikan dalam opsyen pencen ini :-

    - Penjawat awam yang memohon bersara awal sebelum umur 60 tahun layak dibayar ganjaran  
      pada umur 55 tahun .
   - Penjawat awam yang terpaksa dibersarakan kerana masalah kesihatan atau sebab kemalangan
      semasa bertugas pada usia lebih awal tetapi telah menunjukkan pretasi kerja yang cemerlang
     akan dikira ganjaran pencen hingga umur 60 tahun .


Yang lain boleh rujuk dekat laman web agensi masing-masing . Jadual gaji ke , sifir pemindahan gaji ke atau tak faham ke , semua tu boleh rujuk kat laman web agensi masing -masing atau terus  ke laman web JPA . Lebih baik korang baca dan fahamkan sendiri . jangan nak dengar hasutan orang .

Macam aku , semalam aku dah pergi dengar taklimat sistem SBPA untuk PDRM . Aku takleh nak dedahkan apa-apa tau nak komen apa-apa... sebab ... pergi-pergi je masuk dewan taklimat , aku bantai tido ..boleh ????


love *Tinie*

Isnin, 5 Disember 2011

Feeling Yuna





Baru nak fefeeling macam Yuna sekali laki aku cakap aku mcm bunga mataharame zombie

Nak tau mcm mana rupa bunga matahari tu ..

tengok bawah

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.








grrrrrrrrrrrr


love *Tinie*

Khamis, 1 Disember 2011

Anisa genap 6 bulan


29 hb November 2011 , genap umur Nisa 6 Bulan ... makin banyak kerenah dan ragamnya . Makin mengada-ngada ... ishhhh gerammmm


Apa pun ibu tetap sayang  anak-anak ibu ..

love *Tinie*