Followers

Sabtu, 21 April 2012

Annuranisa 10 bulan

N3 Nisa 10 bulan ni sepatutnya publish masa 29 Mac dulu ... tapi disebabkan masalah tenet opis yg tak berkesudahan , makanya aku publish yg ado je la.... sepatutnya banyak lagi gambar-gambar Nisa yang nak aku uploadkan .
Pada usia Nisa menghampiri 11 bulan ni dah banyak perkembangan dia yang dapat dilihat .
 Antaranya ..
- makin laju merangkak
- semakin suka berjalan ..walaupun sambil pegang2 dinding tapi laju gak
- makin banyak cakap.. walaupun kita tak faham apa yang dia cakap.
- memilih bab makan... kalo bagi baby food dia leh wek wek kan je.. feveret dia nasi lemak kosong ...kita penyek-penyek sket bagi lembik...huiiii...sepinggan tu dia sorang je makan ...
- dah boleh terima susu formula... tapi kat umah pengasuh dia je la... kalo ngan aku , takde nya ...susu cap gantung gak yang dia cari
- apa lagi ek... emmm tengok gambar la pulak....
posing maut
pok amai-amai...
flying kisss

ini namanya senaman gigi kasi patah itu sudu...

yeayyy ..dah leh berdiri

Itu je yang boleh aku kongsikan ... sepatutnya ada lagi pic yg aku nak upload...tapi ...tu le... tunggu next n3 Nisa 11 bulan.... aku tepek sekali lah

love *Tinie*

Jumaat, 20 April 2012

Tips untuk mengelakkan kasut / selipar hilang di Masjid


Tips untuk para lelaki - lelaki / muslimin yang bakal ke Masjid sat lagi . Kalo tak mo hilang selipar / kasut kat masjid , ni aku kongsikan satu tips untuk korang ... Mana tau boleh korang guna pakai ..... hehehehheh



love *Tinie*

Khamis, 19 April 2012

AYAT SEBELUM DAN SELEPAS KAHWIN

Ayat Sebelum Dan Selepas Kahwin


Aku dapat ni daripada email . Member opis rasanya yang send nih . Agak-agak ada tak yang terkena kat batang hidung korang sendirik ??




Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

More than 10 years : Tido asing2....laki tido depan tv, bini tido ngan anak2...hahaha



Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!



Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

16 tahun : ...................... (tak balas terus!!!) hehehe....




Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut....




Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??



Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer.




Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!




Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp...!! !

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan...




Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!



Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???



Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!



TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..

More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer.




huhuhuuh...pada aku....ada yang pelepuk kena betul2 atas batang idung aku .... yang mana ? ehehehe rahsia
renung-renung kan dan Selamat Beramallllll
love *Tinie*

Isnin, 16 April 2012

Monday Blues

Salam...
Lama tak update blog...
line tenet kat opis ni mcm haremmmm
banyak n3 kat draft takleh nak publish sebab tak leh upload gambar
tak best la bercerita tak de gambar ye dok ?

love *Tinie*

Isnin, 2 April 2012

GAJI BARU SSM 2012




Jadual gaji baru SSM 2012 bagi menggantikan SBPA yang dibatalkan dah kuar . Aku dah mula fenin .... kenapa la diorang tak buat jadual gaji dari minimum ke maksimum.... jenuh aku nak mengira gaji orang ..... haiyooo .

Kepada semua penjawat awam... bersyukur lah dengan apa yang diberi ....

Kalo korang nak kira berapa gaji korang dapat , boleh kira kat sini

love *Tinie*