Followers

Jumaat, 22 Jun 2012

Anak buah


Ini lah anak buah aku yang pertama ( belah aku ) dilahirkan oleh adik aku yang nikah tahun lepas .  Baby gurl , lahir semalam 21 Jun 2012 secara pembedahan ( czer ) macam aku jugak...  Mak aku mesti excited sebab dia dapat jaga cucu dia ni sepenuhnya , tak macam aku dulu ..masa dulu mak aku masih keje jadi x dapat tumpu perhatian untuk jaga aku dan baby..  skang dia dah pencen .. boleh la dia tumpu sepenuh perhatian pada adik aku dan cucu dia...

love *Tinie*

Nasi Ayam tak cukup korum dan Cream puff

Salam Jumaat , lama betul tak bersiaran , alasan biasa , bz campur malas hehheheh

Hari ni aku nak share makanan yang aku buat minggu lepas Nasi Ayam tak cukup korum ngan Creampuff

Nasi Ayam , ayam goreng , sup kaki ayam , kangkung belacan
Fasal apa aku kata nasi ayam tak cukup korum ? tengok la tu ...just ada nasi , ayam , sup , cili ngan kicap jer , salad takde , timun takde , tomato takde... sib baik ada kangkung , aku masak wat kangkung belacan . Walau tau bahan banyak takde , tapi aku gatal gak nak wat pasal apa ? Sila salahkan program Jalan-jalan cari makan minggu lepas, macam-macam nasi ayam diorang makan . Terliur lah aku . Dalam peti sejuk just ada ayam jer , tp nak jugak makan .. maka terpaksa la aku buat ... sap sup sap ..dalam masa sejam aku dah siap seme ... alhamdulillah....


cream puff
Cream puff ni plak aku buat kelmarin ( hari rabu kalo tak silap ) ...percubaan pertama.. dah lama simpan resepi , tapi macam takut2 nak try buat .. tp hari tu dah teringin sangat nak makan , buat jugak lah... alhamdulillah menjadi cuma kastad dia termanis sangat..muak jadinya... takpe...lepas buat lagi ...

Semalam ( 21 Jun ) adalah besday asben yang ke 30 .. dan semalam juga aku dapat anak sedara yang pertama bila adik aku selamat melahirkan bayi perempuan secara pembedahan .  Elok la tu ...Nisa share besday ngan adik aku ni ..baby dia lak share besday ngan asben aku ... saya suka saya suka....

love *Tinie*