Followers

Rabu, 13 Februari 2013

Nisa dan Chicken Pox

 
Assalamualaikummmmm.... pekaborrrr ...lama tak jenguk sini yekkk.... ampunnnnn ....bukan sengaja aku nak menyepi diri .... kerja menimbun lak awal2 tahun ni...
 
Yang menambahkan kesibukan aku lagi adalah sebab Nisa sakit. Dia kena chicken pox la pulak.. aku syak dia berjangkit kat taska.... tak silap aku ..masa aku amik dia kat taska hari Jumaat 18 Januari tu dia ok lagi cuma ada batuk sket la...  siap leh gi ICT malam tu
 
 
ceria
 
kat ICT
 
xde perasaan
 
 Esoknya badan dia dah start dedar..panas2 suam,... aku rasa ok lagi le..budak demam biasala.. pastu hari minggu tu plak ..dah start kuar biji2 kat badan dia....aku ingat kan allergic ke apa...wat derk je la..just sapu cream losyen ... malam tu makin banyak lak....sampai atas kepala...aku dah riso dah... xleh jadi ni...esok pagi ( isnin ) aku mesti bawak ke klinik... dan esok nya bila aku bawak ke klinik , confirm ...Nisa kena chicken pox....


1st day kena ..kat muka sket je

2nd day...makin banyak ...tp maintain hepi

3rd day...monyok... satu badan penuh....

just sapu cream ngan bagi minum air kelapa



Hari ke 6 ..day ok sket..baru berani bawak gi jalan...tu pun org dok tengok2.
Alhamdulillah...dia sembuh dalam masa seminggu ..tapi still ada parut ... Isnin baru ni (4 hb ) aku dah hantar balik ke taska...betul tekaan aku...kat taska tu je ada 4 orang budak selain Nisa yang kena chicken pox...pastu budak2 kat area taman tu pun ramai yang kena... nak wat camner...dah musim agaknya ...

DANNNNNN ....... pada cuti tahun baru cina baru ni Ecah plak kena ...aduhai.... nasib baik tak plan nak balik kampung...   tapi alhamdulillah... dah ok dah..tak banyak mcm adik dia... setel..seme satu family dah kena...pasni demam apa plak..


love *Tinie*