Followers

Jumaat, 30 Ogos 2013

Open House Pasukan Polis Marin Pelabuhan Klang 2013

Sebelum menjadi makin basi , baik kita citer cepat2.... heheheh . Macam biasa lah ..setahun sekali tempat kerja aku ( Pasukan Polis Marin ) akan adakan jamuan hari raya aidilfitri , Tahun ni department aku bergabung dengan department operasi menyediakan gerai sate , tahun lepas department aku buat gerai ayam golek ( godek sendiri le n3 dulu..malas nk cari ) ,  ada lagi gerai lain , macam gerai nasi beriyani muar , gerai air / aiskrim , gerai lemang , gerai laksa , gerai ayam golek ngan gerai char kuay teow.

Antara acara malam tu selain makan- makan adalah karaoke dari wakil setiap gerai , lucky draw ngan sesi bagi duit raya untuk anak-anak .

Korang tengok je le gambor...takde idea nak mengarang nih ...

Pose dulu sket 

My Big Bos , Dsp Norzaid 

bersama teman office dgn menu sate ..terbaikkk !!

gerai lemang ( jejaka2 tu seme dah bapak orang ) 

gerai nasi beriyani muar 

gerai ayam golek...tp ayam nya dah tergolek dalam tray tu 

gerai air dan aiskrim 

gerai laksa bersama hero hindustan hahhaha

sesi kutip duit raya 
Finally gerai Sate diumumkan sebagi naib juara gerai tercantik . Alhamdulillah ....

bersama hadiah kemenangan 

love *Tinie*

Operasi menghapus nyamuk aedes

Kebelakangan ni kat kuarters aku ni banyak berlaku kes denggi ... ramai gak lah penghuni kuarters aku masuk wad atau pegi klinik akibat demam yang kebanyakan nya suspek denggi kebanyakannya kanak-kanak...ada jugak la orang dewasa tp tak ramai ..

Masuk yang ni dah 2 kali orang dari Kementerian kesihatan datang buat fogging . Yang dalam gambar ni hari rabu lepas ( 28 hb ) ..memang kaw-kaw la diaorang sembur asap...setiap rumah dari luar rumah sampai dalam rumah ( tp aku x bukak pintu le , malas nk mop lantai )  ) , dari tingkat 9 sampai bawah...setiap rumah sampah , garaj kereta , surau , habis satu pengkalan tu lah ...

dari luar pangkalan ... 

kat taman permainan 

huh kaw-kaw..kat tepi belah kanan tu hutan bakau ,
punca nyamuk mungkin dr situ


Tapi yang tak best nya walaupun dah sembur kaw-kaw , gila-gila punya asap fogging..tapi semalam dan hari ni ada lagi orang yang masuk wad akibat denggi ni...

love *Tinie*

Khamis, 22 Ogos 2013

OPEN OFFICE

Ada gak cerita raya aku ...walaupun bukan citer balik kampung , melawat sanak sedara , makan kuih raya bla . bla . bla....

Ini citer Open Opis aku tapi department lain ....Jamuan diadakan tenghari tadi , asalnya acara start kul 10 pagi tapi disebabkan makanan lambat sampai , makanya lajak lah ke makan tengahari terus . 

Apa-apa hal pun ... nak ber OOTD dulu jap..asyik dok tengok ootd orang je kan ... nak la jugak merasa #OOTD ni walaupunnnnn..... baju blouse biru tu aku beli kat GM Klang ..murah je ..tak sampai 30 hengget pun .... kain hitam tu dh lama beli , tudung tu beli kat bazar depan econsave ...

Yang beruniform tu puan opis ( tuan rumah ) 




Menu tengahari tu adalah , Nasi Beriani , Rendang Daging , Rendang Ayam , Acar ,  Nasi Impit kuah kacang with sambal kelapa , buah oren , kek lapis dan air oren ...








Laparr..lapar...dari pagi x makan , semata2 nak makan nasi beriyani

minah sebelah tu suka enterprem..pantang nampak kamera 

tak cukup korum ni , CC puasa , sorang lg masih cuti 






Hari Isnin , Isyaallah akan ada jamuan raya yang lebih grand lagi... tungguuuuuuuu 

love *Tinie*

Isnin, 19 Ogos 2013

Cerita Raya ku

Assalamualaikum !!!!!! ada orang takkk ...kami datang nak rayaaaaa !!!

hahahha bersawang gila blog aku ...... dari sebelum puasa sampai dah lepas raya ...lama betul aku menyepi kali ni ..... entah la ..mcm xde mood nak berblog skang ni.....

k lah... terus kepada citer raya aku.... hmmmmmm ..nak citer apa ....memang x feel raya langsung aku tahun ni....w/pun aku cuti ....tapi xde makna sebab tak balik Ganu.... asben aku x dapat cuti .....x dapat cuti satu hal...takleh balik kg lagi satu hal....mak aku sampai dah merajuk kat kg tu....tak tau nak pujuk camne.... huhuhu

malas nak citer panjang ... ni jelah gambar raya yang aku ada..... gambar anak-anak... aku ? malass.. xde mood punya pasal





otw to Melaka 1st day raya ....kat h/way plus nilai....jem gilakk


Disebabkan kita masih di bulan Syawal ...maka dengan ini diucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir Batin... Moga Aidilfitri aku tahun depan lebih ceria ...aminnn

love *Tinie*