Followers

Sabtu, 16 Ogos 2014

Selamat berkhidmat ditempat baru Bos ku


Hari ni 16 Ogos 2014 , Bos aku dah selamat melapor diri di tempat baru. Dia ditukarkan ke Ipk Sabah .
5 Tahun dia berkhidmat di Pasukan Polis Marin Pelabuhan Klang.

Nak jugak berselfie




Dengan Pegawai Awam...soang lagi takde ..pemalu...almaklum le  kumbang sekor
Selamat bertugas di tempat baru dan terima kasih banyak-banyak tuan P/Supt Norzaid Bin Muhammad Said..


love *Tinie*

CERITA RAYA 2014

Assalam dan selamat Hari Raya Aidilfitri ......

Amboi....lama betul bersawang blog aku ni...    almaklum le...bz  .... takde la   bukan bz sangat pun cuma kesempatan nak bukak blog tu takde  tapi aku aktif kat fb...

Ok lah kali ni baru berkesempatan nak citer pasal raya 2014 ..Agak frust sebab tak dapat cuti lelama kat kg. aku cuti drpd 4 hari sebelum raya sampai raya ke 2 je...tp raya ke 3 tu aku pulun EL hahaaha...

4 hari sebelum raya tu aku dah gerak balik ke kelantan , kg belah asben...memandangkan raya kami akan beraya di ganu sebab belah asben cuma tinggal adik beradik je , maka dengan redha nya kami balik ke kelantan dulu untuk berpuasa disana...suasana bepuasa disana memang meriah...lebih-lebih lagi kalo ke bazar ramadhan kat sana , memang gila dan rambang mata dibuat nya....macam-macam makanan yang ada da yang penting murah sangat-sangat...Rugi betul tak snap gambar  ..nak wat camne   blk kg je , hp memang aku simpan je dalam beg...

 Sehari sbelum raya baru kami gerak ke ganu...sempat lah berbuka puasa dengan ma dan abah... Persiapan untuk raya ala kadar je..memandangkan 2 adik aku yang dah kawin hanya akan balik raya ke dua, maka tinggal aku dengan 2 adik lelaki je la yang tolong siapkan apa yang patut...adeh...letih nya nak citer...dah la..tengok gambar je



Jangan marah   ....kami ada throwback jugak......
19 tahun tuuuuu




Ni gambar 1st day raya kami...tema pink...baju beli jew

My lovely Abah N Mama


Family besar kami...

Atuk N Tok Ma dngan cucu-cucu derang

Selfieeeee!!!!


My Family

Satu-satunya adik perempuan aku...

Adik aku yang ke 3 

selfie lagi

peaceeee

sorang lagi xde ni tengah mandi..


Tu je cite raya aku...


love *Tinie*

Selasa, 10 Jun 2014

COKLAT RICE IN JAR


Korang pernah dengar Coklat rice in jar ? Ke aku yang tertinggal keretapi ?

Ini le ghopernya 
Nampak sedap dan menyelerakan ... tapi....

nampak tak...keras weh ...

cara makan...kena jemur kat panas atau rendam dalam air panas 

Dah cair baru le bleh makan ...
Itu le first and last time aku beli ... sedap memang sedap ...tapi cara nak makan tu susah....lain le kalo dia dah ubah cara makan kepada yang lebih senang , aku akan beli lagi ..

love *Tinie*

Isnin, 9 Jun 2014

Program di Cuti Sekolah

Assalamualaikum ...

Lama terperuk blog ni yer...sib baik ingat password lagi ...

Sempena cuti sekolah ni , aku takde kemana mana pun... asben tak cuti . Jadi untuk mengisi program untuk anak -anak di cuti sekolah ni ...ini lah dia ...... Mengkhatan kan anak ...muahahhaha...

Ayahnya dah lama plan nak sunatkan amsyar .. dari cuti sekolah lepas lagi...tapi takde masa...  so kali ni dia nekad nak sunatkan si amsyar tu ...  Kami buat kat Klinik Hamzah kat Sg Udang Klang je. buat 6 /6/2014 hari tu .. Bayaran RM 130.00 . Sehari sebelum sunat tu kena bawak jumpa doktor untuk cek " anu " tu sama ada boleh atau tidak , sesuai atau tidak untuk disunatkan . Alhamdulillah doktor kata dia sesuai dan umur macam dia ( 9 tahun ) adalah umur yang palin sesuai untuk bersunat .

Muka budak cuak ..sengih le masa ni 

Baru keluar bilik doktor 

Hahaha 

Muka sudah takde senyum :p
 Sepanjang balik ke rumah memang dia diam je .. Bila tanya sakit ke tak , dia kata tak sakit..ayah dia tanya lagi masa mula-mula cucuk tu sakit tak...dia kata tak jugak ..uik...heibak mu ...sampai rumah takde la aku nak gantung kain bagai sebab laki aku spesis malas nak buat ...so biar dia baring dekat kerusi malas tu , letak depan tv ...

Tapi..budak umur gini mana la reti duk diam....bila tak gantung kain tu  , mula la dia merayap sana - sini ...kejap gi dapur kejap masuk bilik , kejap mengadap komputer...eh mengadap komputer paling lama...tahan dia duduk satu hari main game komputer ..

And guess what ... hari keempat dia dah pakai seluar... ish ish ish.....

Hari ke 4 ...dah jalan-jalan kat NSK ..

Buat masa ni dia dah ok ...dah jalan-jalan , lompat-lompat... main-main ngan kawan-kawan. Cuma skang ni dia masih tak berani nak jamah telur n kicap ...


love *Tinie*

Ahad, 13 April 2014

Update le jap

Assalamualaikum....

Alhamdulillah masih ingat lagi password blog aku ni ..hew..hew..hew...
Aku sebenar ya mmg teringin nak update blog..tapi kekangan masa yg amat mencemburui ku...ecewaaahhh
nanti lah aku update ye...
cuma kat sini aku ingin meluahkan asa syukur kerana telah dinaikkan pangkat ke gred N22 .
Alhamdulillah sekali lagi...

K. Bye


love *Tinie*