Followers

Selasa, 10 Jun 2014

COKLAT RICE IN JAR


Korang pernah dengar Coklat rice in jar ? Ke aku yang tertinggal keretapi ?

Ini le ghopernya 
Nampak sedap dan menyelerakan ... tapi....

nampak tak...keras weh ...

cara makan...kena jemur kat panas atau rendam dalam air panas 

Dah cair baru le bleh makan ...
Itu le first and last time aku beli ... sedap memang sedap ...tapi cara nak makan tu susah....lain le kalo dia dah ubah cara makan kepada yang lebih senang , aku akan beli lagi ..

love *Tinie*

Isnin, 9 Jun 2014

Program di Cuti Sekolah

Assalamualaikum ...

Lama terperuk blog ni yer...sib baik ingat password lagi ...

Sempena cuti sekolah ni , aku takde kemana mana pun... asben tak cuti . Jadi untuk mengisi program untuk anak -anak di cuti sekolah ni ...ini lah dia ...... Mengkhatan kan anak ...muahahhaha...

Ayahnya dah lama plan nak sunatkan amsyar .. dari cuti sekolah lepas lagi...tapi takde masa...  so kali ni dia nekad nak sunatkan si amsyar tu ...  Kami buat kat Klinik Hamzah kat Sg Udang Klang je. buat 6 /6/2014 hari tu .. Bayaran RM 130.00 . Sehari sebelum sunat tu kena bawak jumpa doktor untuk cek " anu " tu sama ada boleh atau tidak , sesuai atau tidak untuk disunatkan . Alhamdulillah doktor kata dia sesuai dan umur macam dia ( 9 tahun ) adalah umur yang palin sesuai untuk bersunat .

Muka budak cuak ..sengih le masa ni 

Baru keluar bilik doktor 

Hahaha 

Muka sudah takde senyum :p
 Sepanjang balik ke rumah memang dia diam je .. Bila tanya sakit ke tak , dia kata tak sakit..ayah dia tanya lagi masa mula-mula cucuk tu sakit tak...dia kata tak jugak ..uik...heibak mu ...sampai rumah takde la aku nak gantung kain bagai sebab laki aku spesis malas nak buat ...so biar dia baring dekat kerusi malas tu , letak depan tv ...

Tapi..budak umur gini mana la reti duk diam....bila tak gantung kain tu  , mula la dia merayap sana - sini ...kejap gi dapur kejap masuk bilik , kejap mengadap komputer...eh mengadap komputer paling lama...tahan dia duduk satu hari main game komputer ..

And guess what ... hari keempat dia dah pakai seluar... ish ish ish.....

Hari ke 4 ...dah jalan-jalan kat NSK ..

Buat masa ni dia dah ok ...dah jalan-jalan , lompat-lompat... main-main ngan kawan-kawan. Cuma skang ni dia masih tak berani nak jamah telur n kicap ...


love *Tinie*